KENIJA / PJESMA DJEVOJČICE KOJA JE BILA U ROPSTVU NIKOGA NEĆE OSTAVITI RAVNODUŠNIM

Djevojčica koja ima svega 15 godina bila je kidnapovana i odvedena u Keniju gdje je muškarac predstavio kao svoju 19-godišnju suprugu.

Previše uplašena da bi jela i govorila živjela je kao ropkinja kod muškarca i njegove sestre po prijetnjom da će biti ubijena ako nekome kaže ko je ona zapravo.

Kada je prodala svoju hranu da bi kupila knjige, muškarac koji je zatočio rekao joj je da će “umrijeti tu kao pas”.

Uspjela je pobjeći u policijsku stanicu, a analizom njenih zuba utvrđeno je da ima samo 15 godina, a ne onoliko koliko je čovjek koji je držao u zatočeništvu rekao.

Njen pakao napokon je bio završen, a djevojčica je odvedena na sigurno mjesto. Prvi put u životu imala je priliku da koristi Internet, a prvi video koji je pogledala je video aktivnog vulkana, koji nikada ranije nije vidjela.

“Obrazovanje je ključ. To je sve u mom životu. Kada bi sve djevojčice imale priliku da se obrazuju, svijet bi sijao od uspjeha. Svi moraju poštovati žene, čak i mupkarci. Svi oni moraju poštovati žene”, rekla je djevojčica.

Djevojčica je napisala i pjesmu koja se zove “Šta svijet zaista očekuje očekuje od djevojčica?”

Finansira Evropska Unija

Stranica je razvijena u okviru projekta “Glas organizacija civilnog društva u borbi protiv trgovine ljudima“, koji finasira Evropska unija. Sadržaj stranice je isključiva odgovornost autora i ni na koji način ne odražava stajališta Evropske unije

Copyright © 2022 – Sva prava zadržana – www.eurcenter.ba